Svjetska enciklopedija piva / Brian Glover ; <preveli s engleskog Tomislav Odlešić i suradnici>
Autor
Glover, Brian
Nakladnik
Materijalni opis
256 str. : ilustr. ; 31 cm
Napomena
Prijevod djela: The world encyclopedia of beer.
Klasifikacijska oznaka
663 Tehnička mikrobiologija. Industrija vrenja. Industrija pića
Anotacija
Ovaj pregledan i mjerodavan vodič za kušanje i spravljanje piva, prati povijest spravljanja piva iz fermentirane ječmene kaše, od drevne Sumerije do vodeće svjetske industrije današnjice. Prikazuje kako se procesom varenja sirovine pretvaraju u sve klasične stilove - hmeljaste bittere, blijeda i lagana svijetla piva, tamne lagere, pilsnere i voćna piva. Fascinantni podaci o stotinama pojedinih piva i pivovarama koje ih vare, od starih pivovara Flandrije i Češke, preko Dalekog Istoka i Afrike do mikro pivovara SAD-a i pivovara u Hrvatskoj.Sadrži preko 600 fotografija i ilustracija u boji.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 953-6188-39-2 (KZ)
Građa
Knjigaknjiga

GLOVER, Brian
Svjetska enciklopedija piva / Brian Glover ; <preveli s engleskog Tomislav Odlešić i suradnici>. - Zagreb : "Katarina Zrinska" : Naklada Fran, 1999. - 256 str. : ilustr. ; 31 cm
Prijevod djela: The world encyclopedia of beer.
ISBN 953-6188-39-2 (KZ)