Pamćenje prolaznoga i trajnoga / Ivan J. Bošković
Pamćenje prolaznoga i trajnoga / Ivan J. Bošković
Autor Bošković, Ivan J.
Nakladnik Zagreb : Hrvatska sveučilišna naklada , 2019
Materijalni opis 303 str. ; 24 cm
Napomena Bilješka o autoru: str. 303.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Kazalo.
Predmetna odrednica Kačić Miošić, Andrija, 1704-1760 - život i djelo
Ivezić-Lozančić, Olga, 1895-1965
Pavličić, Pavao, 1946- (feljtoni)
Tribuson, Goran, 1948- (romani)
Kumičić, Eugen, 1850-1904 (Pod puškom)
Milićević, Nikola, 1922-1999 (Elegija za moje mrtve)
Frangeš, Ivo, 1920-2003 (književna kritika)
Andrić, Ivo, 1892-1975 (književne kritike)
Barbieri, Veljko, književnik, 1950- (romani)
autobiografija - hrvatska književnost
dokumentarna književnost
književni kanon - hrvatska književnost
povijest književnosti - Hrvatska - kritike
popularna književnost - Hrvatska
Split - društveni život - 1918/1941.
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Zbirka 17 studija, prvotno govorenih na znanstvenim skupovima i književnim susretima, u kojima autor interpretira kanonski prihvaćene, ali i manje poznate pisce, pripadnike pučko-popularne tradicije. Od poznatih autora analizira klasike (Andrića, Nazora, Kumičića, Milićevića, Barca, Frangeša) i značajne suvremene prozaike (Pavličića, Tribusona, Barbierija). Autorova je nakana bila vlastitim prilogom ne samo osvijetliti neka od otvorenih i "zatomljenih" mjesta hrvatske književne zbilje nego i potaknuti na nova čitanja.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-169-393-6
Građa Knjigaknjiga

BOŠKOVIĆ, Ivan J.
Pamćenje prolaznoga i trajnoga / Ivan J. Bošković. - Zagreb : Hrvatska sveučilišna naklada, 2019. - 303 str. ; 24 cm
Bilješka o autoru: str. 303. - Bibliografske bilješke uz tekst. - Kazalo.
ISBN 978-953-169-393-6


Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti